Er is nog hoop voor de verkrachtende en moordende staatsvijand Michael Panhuis

SCHEELHASSES

Kijk dit is Nederland. En in Nederland kan het gebeuren dat een voor dubbele verkrachting veroordeelde halve gare met niet een steekje los, maar met een complete kortsluiting in zijn kop, vanuit een kliniek op zijn scootertje op weg kan gaan om oude vrouwtjes te beroven. Een toevallige botsing met een meisje, weer een verkrachting, een moord. Kan. In Nederland kan iemand een lichaam begraven in een gebied dat hij goed kent, omdat hij er als gedetineerde in het groenonderhoud werkte. En dan volgens de bronnen van De Telebelg ‘geen spoor van emotie of blijk van empathie of spijt laten zien tijdens de verhoren’. Maar dit is Nederland en dus is er hoop. Want als Slobodan Praljak het kan, dan kan Michael Panhuis het vast ook wel.

50 ml water met 2 gram NatriumAzide

Er is iets gruwelijks mis met de rechtsstaat

SNELWEG FRIEZEN

“Mitch had een gebroken strottenhoofd, kapotte ribben, een ingeslagen geslachtsdeel, zijn lever was kapot en hij was met een politieschoen op zijn hoofd getrapt.” Dat zei Alex Dijkhoff een half jaar na de dood van zijn neef Mitch Henriquez in 2015 tegen Trouw nadat hij inzage had gehad in het sectierapport. Afgelopen week bleek dat de twee agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie en mishandeling van Henriquez volgens het Openbaar Ministerie wel schuldig zijn, maar dat er geen straf wordt geëist. Het geweld dat zij op de Arubaan toepasten. was volgens het OM ‘buitenproportioneel’, maar dat zij ook schuldig zijn aan het overlijden van Henriquez, kan niet worden bewezen. Joe!

“Het zou mooi zijn als we proberen over en weer begrip krijgen voor elkaars vertrekpunten,” zei minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) in de Nationale Vergaderzaal nadat ze bevraagd werd over het blokkadetuig dat onlangs anti Zwarte Piet-demonstranten klemreed op een Friese snelweg. “Normaal gesproken ga je geen snelwegen blokkeren,” zei haar tweede man Rayond Knops (CDA), om er aan toe te voegen dat hij wel begrip kon opvatten voor de demonstranten. Joe!

Geert Wilders doet sinds korte tijd aangifte van álle bedreigingen die hem op sociale media ten deel vallen. Hield hij het in het verleden beperkt tot wat hij per email binnenkreeg, nu gaat er maandelijks een pakket met honderden bedreigingen naar de Haagse politie. Joe!

Afgelopen week werd bekend dat een Syrische ISIS-terrorist in september een bijeenkomst bezocht in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Niet zomaar een bijeenkomst, het niet aangekondigde evenement ging over de actiegroep ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’. Een organisatie die vanuit voormalig ISIS-hoofdstad Raqqa verslag deed van de gruwelijkheden van ‘het kalifaat’. Joe!

Het is een triest lijstje. Hoe kan het dat het Openbaar Ministerie geen straf eist tegen de agenten die een man – bijdehant jazeker – overduidelijk volledig gesloopt hebben? Waarom pleit het kabinet voor begrip voor blokkadetuig dat moetwillig een demonstratie weet te voorkomen waar bovendien een vergunning voor is afgegeven? Waar blijft het bedreigingen-tegen-Geert-Wilders-proces dat Sylvana Simons wél kreeg? En hoe kan het dat een Syrische ISIS-terrorist vrijelijk door Amsterdam kan wandelen en bovendien een geheime bijeenkomst van zijn slachtoffers bezoekt?

Joe…

Voorts ben ik van mening dat NRC Ombudsman Sjoerd de Jong zo snel mogelijk van zijn verlof moet terugkeren opdat hij zich kan buigen over de haatcampagne van zijn krant tegen CDA Kamerlid Pieter Omtzigt.